Indonesiens sevärdheter

Många som väljer att resa till Indonesien besöker oftast Bali först, eller kanske endast Bali och inte någon av de andra platserna och öarna som finns. Det är många som först tror att Bali är ett eget land och att det inte tillhör resten av Indonesien. Vare sig du besöker Bali eller någon av de andra populära resmålen kommer du ha tillgång till många spännande platser och sevärdheter.

Indonesien har en mycket rik historia och du kan ta del av den genom att besöka någon av alla de historiska platserna som finns. Det finns tempel, ruiner, slott och mycket mer! Självklart finns det andra platser som är intressanta att besöka och du kan hitta allt från kyrkor till den trevliga strandpromenaden i Nusa Dua. Här nedan kan du läsa mer om några av de populäraste sevärdheterna och vad de har att erbjuda.

Tirta Gangga

Tirta Gangga är en vacker och fridfull plats, namnet Tirta betyder välsignat vatten och Gangga kommer från Ganges, den heliga floden i Indien. Det är en vattenträdgård med statyer, fontäner, växter och mycket mer. Det finns även fina karpar att titta på och vattenväxter du kanske inte har sett tidigare. Om du skulle vilja bada finns det möjlighet att göra det och blir du hungrig finns det en restaurang i området.

Det är verkligen en vacker plats och det bästa är om du åker dit innan alla turister. Du kan välja mellan att gå runt och se på alla delar av trädgården på egen hand eller följa en guide som visar dig runt och berättar mer om Tirta Gangga och dess historia. En del av de naturliga vattenkällorna ses som heliga och används ibland i religiösa ceremonier i tempel som finns i närheten.

Mount Kawi

Mount Kawi är stället för dig som vill se ett underbart tempel. Det är ett häftigt och historiskt ställe som kommer ge dig lite av en Indiana Jones-känsla. Många säger att de föredrar Mount Kawi mot andra liknande platser. Det finns mycket att se och flera dolda hörn att utforska. Något du bör vara beredd på är att det är många trappsteg för att ta dig dit men det är det helt klart värt!

Om du är en person som gillar platser med intressant historia och att se många olika saker på ett och samma ställe är detta verkligen platsen för dig. Personer som har besökt Mount Kawi rekommenderar ofta att du själv ska besöka platsen då det helt enkelt inte går att beskriva allt du kan uppleva. För dig som vill veta historien om platsen finns det guider som kan hjälpa dig.

Platser att besöka i Nusa Penida

Om du besöker Nusa Penida när du reser till Indonesien finns det några fantastiska ställen som är värda ett besök. En av dessa är Giri Putri Cave, som är ett tempel som du hittar inuti en stor grotta. Ingången är en liten öppning som du kryper igenom och efter att ha sett ingången kommer du bli förvånad över hur stort det är när du väl har kommit in.

En annan plats som är mycket fin är Angel’s Billabong som nästan kan beskrivas som en naturlig infinitypool. Här finns kristallklart vatten som är underbart att bada i, i alla fall om du besöker platsen innan tidvattnet och om det inte blåser för mycket. Är du där när det blåser är det viktigt att du ser upp för vågorna. Det är en väldigt vacker plats, perfekt för dig som vill ha en mer avslappnad dag.

Water Blow i Nusa Dua

Water Blow är en promenad vid klippor och skvättande vatten, beroende på om det blåser eller inte. Många kan tycka att det inte är något märkvärdigt och hoppar gärna över att besöka Water Blow. Det är en relativt stor turistattraktion och det är ofta mycket folk där. Det finns också en fin park i närheten med en staty i som är trevlig att besöka när man ändå är i det området.

Slutord

Det spelar ingen roll vilken del av Indonesien du befinner dig i, det finns flera intressanta och spännande platser att se. Något det finns gott om i alla delar av landet är tempel i olika storlekar. Om du gillar att besöka platser med rik historia är detta en bra början. Det finns även andra trevliga ställen att se, fina byggnader och statyer. Om du besöker Indonesien kommer du helt enkelt inte få en tråkig stund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *