Underhållning

När du besöker Indonesien finns det flera spännande platser du kan besöka samt flera saker att se. Några av de mest intressanta sakerna kommer du kunna läsa om här nedan. Vad du kan ha möjlighet att få se beror på var i Indonesien du har valt att resa. De mest populära platserna är Bali, Lombok, Yogyakarta, Jakarta och Bandung med självklart finns det ytterligare platser där du kan ägna dig åt härliga upplevelser.

Även om du har hela din resa planerad är det bra om du tar en dag för att uppleva de fantastiska föreställningarna och andra trevliga platser. Att gå på föreställningar i Indonesien är nästan något av ett måste. Du kommer få en fantastisk upplevelse och se något du säkert inte har sett förut, till exempel dansen Kecak, vilken är en form av eld-dans som utförs till a cappella-musik.

Pandora Experience Escape Room

Detta är något för dig som vill uppleva något spännande, mystiskt och läskigt. Det är ett rymningsspel som går ut på att du ska, under en viss tid, lösa pussel, hitta hemliga gångar och vinna över spelet. Det finns olika teman på rummen, till exempel Area 51, Jack the Ripper, Bermudatriangeln och fler. Spelet är dessutom skapat på ett sätt som gör att du kommer få en känsla av att allt händer på riktigt!

Dessa Escape Rooms kan du hitta på flera olika platser i Indonesien; Bali, Bandung, Jakarta, Tangerang och Surabaya. Vissa av öarna har dessutom spelet på fler än en plats. Det går att boka vilket rum du vill prova på i förväg och sedan är det bara att kämpa på. Det kan vara lite krångligt för vissa och det gäller att du är modig om du valt ett av rummen med lite mer skrämmande tema.

Devdan Show

The Devdan show är en föreställning du kan se på Bali Nusa Dua Theatre som finns i Kuta. Föreställningen visas varje måndag, onsdag, fredag och lördag och du kan köpa biljetter redan tre månader i förväg. Du kommer få se en fantastisk show med mycket dans och musik samtidigt som det framförs en berättelse. Det är svårt att förklara vad det egentligen är då det är väldigt mycket som händer på samma gång.

Berättelsen i Devdan show börjar med att två barn som är med i en turistgrupp tröttnar på deras tour och istället smiter iväg upp på ett berg som har fångat deras intresse. Där uppe hittar de skattkistor fulla med grejer som de tar med sig på en resa för att, tillsammans med publiken, se Indonesiens skatt. Föreställningen är både rolig och lärorik och du kommer få uppleva en mycket spännande och underhållande show!

Dansföreställningar i Indonesien

Det finns många olika dansföreställningar att se i Indonesien. Vi nämnde lite snabbt dansen Kecak som många tycker om att se. Det finns olika varianter av Kecaks elddans beroende på var i Indonesien du befinner dig. Föreställningarna är inte för långa och är verkligen en upplevelse som du inte kan missa, speciellt inte om du vill se något lite annorlunda. För att försäkra sig om en biljett bör du boka i förväg.

Hur danserna ser ut och vad de berättar är svårt att förklara, det är mycket som händer på samma gång och det bästa är att gå på en föreställning för att se vad det handlar om. Dansföreställningarna är inte något som faller alla i smaken men om du gillar att se unika danser och musikföreställningar från olika länder är detta något du bör försöka hinna med under din resa.

Andra typer av underhållning

När man pratar om underhållning kan det innebära olika saker. Det som en person tycker om att se och göra behöver inte vara samma sak som en annan gillar. I Indonesien finns det mycket roligt att göra, allt från dansföreställningar och Escape Rooms till att besöka fantastiska platser. Det finns flertalet teatrar och biosalonger i landet och beroende på när du är där kan du även ha chans att besöka en festival.

Slutord

Underhållningen i Indonesien består av blandade föreställningar och platser. Du kommer missa något unikt om du inte besöker minst en av dessa när du besöker landet. Hittar du inget som fångar ditt intresse kan du självklart välja att göra andra saker, till exempel gå till stranden, shoppa eller besöka en trevlig restaurang och uppleva deras fantastiska mat. Vi hoppas dock att något i denna artikel ska ha väckt ditt intresse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *